INHALATORJI BEURER

Namizni, prenosni, kompresorski ali ultrazvočni inhalator- izbira je vaša.

Učinkoviti inhalatorji za zdravljenje težav dihal – olajšajte simptome in pospešite okrevanje!
Inhalatorji so nepogrešljiva naprava za aerosolno terapijo, ki nam pomaga pri zdravljenju različnih bolezni dihal, kot so astma, bronhitis ali celo navaden prehlad.

Inhalatorji delujejo tako, da razpršujejo tekočine ali tekoča zdravila v aerosole, ki jih nato vdihavamo. Tudi že inhaliranje same fiziološke raztopine lahko prinaša opazno olajšanje, saj mehča sluznico v nosu.

Morda se spomnite, kako so včasih uporabljali posodo z vročo vodo in veliko brisačo čez glavo?
Inhalatorji nam omogočajo, da podobno  udobje dosežemo hitro, enostavno in brez zapletov, še posebej takrat, ko otrok sredi noči začne kašljati.
Potrebujete inhalator za domačo uporabo ali za potovanje, ali iščete kompresorski ali ultrazvočni – pomembno je, da najdete tistega, ki ustreza vašim potrebam.
Kaj pa inhalatorji za otroke? Tudi otrokom lahko koristijo- pomagajo jim bolje dihati, kar pomeni več energije za igro in raziskovanje sveta okoli sebe. Hitreje tudi  lajšajo simptome, kar pomeni več spanca za starše (in manj neprespanih noči).
Seveda pa ne moremo prezreti nekaterih negativnih vidikov.
Otroci morda niso najbolj navdušeni nad uporabo inhalatorjev. Včasih jih-če so že dovolj veliki-lahko prepričate, da je to koristno za njih. Poleg tega so inhalatorji lahko precej dragi in jih je treba pravilno vzdrževati. In ne pozabimo na otroško “pomoč”, ki jo včasih izvajajo med uporabo inhalatorja.
Oglejte si podrobneje prispevek: Inhalatorji za otroke
Pri prehladih in podobnih težavah je lahku v pomoč tudi infrardeča lučka Beurer.