Beurer LifePad® TH 112

Pripomoček pri oživljanju Beurer LifePad®

Ali ste vedeli, da se srčni zastoj pogosto zgodi doma ali v službi?  Sprva smo v nujnih primerih pogosto preobremenjeni in se bojimo, da bi naredili kaj narobe. Edina napačna stvar je, da ne storite ničesar.

LifePad® je treba namestiti na trup žrtve tako, da je navpična rdeča črta na sredini telesa in da je spodnji rob izdelka v ravnini s prsnico , tako da je senzor tlaka v spodnji polovici prsnice.

Upoštevajte spošna navodila za oživljanje

1- Preverite zavest in dihanje

2- Opravite klic v sili

3- Sprostite zgornji del telesa

4- Nadenite LifePad® in za vklop naprave povlecite baterijski trak.

5- Izvedite stiskanje

6- Razbremenite prsni koš

Ob zvočnem signalu ponovite koraka 5 in 6, da ohranite hitrost 100 stisov na minuto. Masaža srca se izvaja, dokler se spet ne pokažejo jasni znaki življenja ali pa jo prevzame urgentni zdravnik.

Signalni ton določa ritem masaže srca.

Zvočni signal označuje optimalno stopnjo stiskanja 100 utripov na minuto.

Z vsakim piskom mora priti do stiskanja prsnega koša. Pritisk popustite-sprostite v premorih med toni.

LED diode kažejo, ali je uporabljen zadosten pritisk.

-Stiskanje je treba izvesti s tolikšnim pritiskom, da vse LED diode svetijo od oranžne do zelene. Če pritiska ni dovolj, bo na primer svetila samo oranžna ali rumena LED.

-Po vsakem stisku je treba prsni koš razbremeniti do te mere, da LED diode ena za drugo ugasnejo v padajočem vrstnem redu od zelene do oranžne, dokler ne sveti samo oranžna LED.

Napravo lahko uporabljamo tudi v kombinaciji z defibrilatorjem. V ta namen lahko izklopite zvočni signal naprav LifePads®.

Upoštevajte varnostna navodila za defibrilator.

Ob vklopljeni napravi enkrat na kratko pritisnite na tipko, potem se signalni ton izklopi. Za vklop zvoka znova pritisnite gumb.

Naprava ne zagotavlja nobenih informacij o tem.  Oživljanje usta na usta ni obvezno za laike, razen če so za to usposobljeni oz. se za to počutijo sposobni.

Priporočamo, da hranite zaprt izdelek z vstavljenim baterijskim trakom, sicer ne moremo zagotoviti njegove življenjske dobe.

 Ne, če je baterijski trak vstavljen, ima 5-letno garancijo (glejte datum uporabe na napravi/embalaži). Ko izvlečete baterijski trak, je trajanje odvisno od uporabe.

Priporočamo, da shranite napravo neuporabljeno in redno preverjate rok uporabnosti.

Izdelka zaradi higienskih razlogov ni mogoče uporabljati na različnih ljudeh, saj ga ni mogoče razkužiti ali očistiti. Po enkratni uporabi in s tem povezanim zaprtjem tokokroga s potegom za baterijski trak se priložena baterija izprazni, tako da ni več mogoče zagotoviti, da bo izdelek mogoče uporabiti pozneje.

Za nadzor krvnega tlaka in srčnega ritma priporočamo uporabo naprednega merilnika tlaka Beurer BM 96 .

Nadlaktni Kardio avtomatski merilnik krvnega tlaka Beurer BM 96 Bluetooth® & “EKG stick” senzor.

1-kanalni EKG aparat  : “EKG stick” senzor za snemanje srčnega ritma. 30 sekundni EKG zapis.

  • Detekcija AFibx (odkrivanje fibrilacije atrija)  in  PVC (prezgodnje krčenje prekatov)
  • Aplikacija “beurer HealthManager” je optimalen način za spremljanje vaših vrednosti.