Onesnaženost zraka v vašem domu !

Onesnažen zrak v vašem domu.

Zaščitite se pred onesnaženostjo zraka !

Ameriška agencija za varstvo okolja (EPA) onesnaževanje v zaprtih prostorih uvršča med
pet največjih okoljskih tveganj za naše zdravje. 

 Ves svet občuti posledice povečanega onesnaženja s finimi delci, zato je zelo pomembno, da poskrbimo v svojem domu za čisto svoj “gorski zrak” (ali pa morski …kar vam je ljubše).

Mestni zrak onesnaženje
Čist zrak obala

Vpliv zaprtega prostora na vaše zdravje.

Učinki onesnaževal zraka v zaprtih prostorih na zdravje se lahko kažejo takoj po izpostavljenosti ali se lahko pojavijo tudi po več letih.
Takojšnji učinki se lahko manifestirajo že po enkratni ali večkratni izpostavljenosti. Ti vključujejo draženje oči, nosu in grla, glavobole, omotico ter utrujenost. Takšni neposredni učinki običajno niso dolgotrajni in se lahko pozdravijo. Včasih je rešitev za lajšanje simptomov preprosto odstranitev izpostavljenosti viru onesnaževanja, če je ta prepoznan.
Simptomi nekaterih bolezni, kot je na primer astma, preobčutljivostni pnevmonitis ali povišana telesna temperatura zaradi vlažilnika, se lahko pojavijo tudi takoj po izpostavitvi določenim onesnaževalcem zraka v zaprtih prostorih.
Drugi pomemben dejavnik pri določanju učinkovitosti čistilnika zraka je količina  onesnaževal in velikost prostora.
Namizni čistilnik zraka morda ne bo  zadosten za velik prostor, prevelik čistilnik zraka pa morda ni primeren za majhen prostor .
Ljudje, ki so zelo občutljivi na določene vire onesnaževal, lahko ugotovijo, da so čistilci zraka koristni le v povezavi z usklajenimi prizadevanji za odstranitev vira onesnaženja.

Brali ste “Onesnažen zrak v vašem domu.”

Morda bi želeli pogledati tudi:

umrljivost zaradi slabega zraka

Kakovost zraka v vašem domu: Kako se spopasti z onesnaženjem?

Aromaterapija

“Aroma-terapija” – to zveni kot čarobna pot do zdravja, kajne? In resnično, že Hipokrat je rekel, da pot do zdravja vključuje dišeče kopeli in aroma-masaže.