Infrardeča lučka Beurer

Infrardeče lučke Beurer.

Kaj je infrardeča terapija?

Je uporaba IR lučke varna? Je sploh koristna?

Infrardeča svetloba je ena od številnih inovativnih terapij, ki se preizkušajo za zdravljenje bolnikov z akutno ali kronično bolečino.
Infrardeča terapija uporablja določene valovne dolžine svetlobe, ki se dovajajo na mesta telesa, kjer imamo npr. bolečine.
Za razliko od ultravijolične svetlobe – ki ima škodljive učinke na tkiva in celice telesa – infrardeča svetloba pomaga celicam, da se regenerirajo ali popravijo.
Infrardeča svetloba tudi izboljša kroženje krvi, bogate s kisikom v telesu, spodbuja hitrejše celjenje globokih tkiv in pomaga lajšati bolečine.
Ena od značilnosti infrardeče svetlobe je njena sposobnost, da prodre pod plasti kože, v večjo globino tkiv, in lahko učinkovito pomaga lajšati bolečine. Pravzaprav lahko ta invazivna, naravna in neboleča metoda zagotovi širok nabor zdravstvenih koristi, ne da bi poškodovala kožo zaradi UV sevanja.
infrardeča lučka IL35

 Kako deluje infrardeča terapija?

Infrardeča svetloba prodre v notranje plasti kože približno 2 do 7 centimetrov globoko. Tako doseže mišice, živce in celo kosti. Številne študije so pokazale, da se frekvenca infrardeče svetlobe z valovnimi dolžinami od 700 do 1000 nanometrov najbolje uporablja za zdravljenje vnetnih stanj.
Infrardečo svetlobo absorbirajo fotoreceptorji v celicah. Ko se absorbira, svetlobna energija sproži vrsto metabolnih dogodkov, ki sprožijo številne naravne procese v telesu na celični ravni.

 Je infrardeča luč koristna?

Povečanje pretoka krvi v različnih delih telesa z obsevanjem z IR lučko omogoča, da kisik in hranila dosežejo celice, kar jim omogoča pravilno in učinkovito delovanje. Zato ta terapija spodbuja regeneracijo in popravilo poškodovanih tkiv, zmanjšuje bolečino in vnetje.

Terapija z infrardečo svetlobo se uporablja pri zdravljenju različnih zdravstvenih stanj, vključno z bolečinami v hrbtu, artritisom, topo travmo, mišično napetostjo, sindromom karpalnega kanala, bolečinami v vratu, bolečinami v hrbtu, išiasu in športnih poškodbah. Tako da nam infrardeča luč lahko pomaga lajšati tovrstne težave.

Infrardeča terapija je varna in učinkovita, brez neželenih stranskih učinkov (če se uporablja po navodilih proizvajalca in seveda zdravnika).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2539004/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3926176/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4870908/
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00846092

Brali ste “Infrardeče lučke Beurer”

Oglejte si še članek o: Aromaterapija Beurer